Gode råd før nytårsaften:

Træn med din hund.

Vær en god og synlig leder for din hund.

Afspil lyd-cd kontrolleret.

Anskaf eventuelt D.A.P fordamper.

Ved hunde med fobier: kontakt os så vi kan sammensætte, et program til dig og din hund.


Gode råd til selve nytårsaften:

Der er forskellige ting, som du kan gøre for at undgå, at din hund bliver angst for fyrværkeri, eller at nuværende angst forværres:

Sørg for, at hunden får tilstrækkelig motion i tiden op til nytårsaften og på selve dagen. Hav den i line, da den kan løbe væk, hvis den bliver forskrækket af f.eks. et højt brag. Leg desuden med hunden, og giv den forskellige små opgaver, f.eks. i form af søgeøvelser, så den bliver mentalt træt

Tag ALDRIG hunden med ud, når fyrværkeriet er på sit højeste. Luft hunden tidligt på aftenen, inden skyderiet starter, og luft den først igen næste morgen.

Undgå selv at skyde fyrværkeri af nær hjemmet, og aftal med naboerne, at de heller ikke gør det. Undlad af fyre bordbomber af.

Lad ALDRIG din hund være alene hjemme nytårsaften, og forlad ALDRIG hunden for at gå ud at se på fyrværkeriet. Du risikerer at få en hund, som både er angst for fyrværkeri og angst for at være alene hjemme.


Tag væk med hunden til et roligere sted, hvis du har forventning om, at der vil blive fyret meget fyrværkeri af, der hvor du bor - eller få hunden passet et roligt sted hos mennesker, som den kender

Træk gardinerne for vinduet, eller rul persiennerne ned i det rum, hvor hunden opholder sig under tordenvejr eller afskydning af fyrværkeri. Afspil eventuelt beroligende musik for hunden. Det gør den mindre opmærksom på lyde udefra. Tænd noget lys, så de mange lysglimt ikke er for kraftige.

Hvis hunden vil gemme sig, skal den have lov til det. Du kan eventuelt lave en lille hule til hunden i god tid inden nytårsaften, så den har mulighed for at vænne sig til den. Husk, at hunden skal have mulighed for at gå ind i og forlade hulen, som den har lyst.

Undgå at løbe til vinduet, samt at virke spændt eller ophidset, når du hører et tordenskrald, eller der bliver fyret fyrværkeri af. Optræd roligt og behersket. Hvis du selv er bange, vil hunde straks mærke dette, hvorefter dens egen angst vil blive forstærket

Forsøg ikke at trøste hunden, hvis den bliver bange. Du må ikke afvise hunden, hvis den søger kontakt, men du skal ignorere den, og ellers opføre dig, som du plejer, idet du er rolig og afslappet. Hvis du trøster hunden, vil du forstærke både den adfærd, som hunden viser, og den angst, der er årsag til hundens adfærd.


Godt Nytår
Med venlig hilsen Odense Dyrehospital


Luk vindue